Thursday, 14 August 2014

Kebaikkan Garam Buluh


Hadis riwayat Al – Bazzar
Rasulullah pernah menyarankan supaya memakan secubit garam pada awal dan akhir setiap kali minum & makan. Baginda berkata

"Sesiapa yang memulakan minum & makan dengan memakan secubit garam ALLAH akan hindarkan 330 jenis penyakit , yang paling kurang ialah gila kusta, sakit perut dan sakit gigi. Yang bakinya diketahui oleh ALLAH sahaja."

Dengan mengambil secubit garam dan segelas air tubuh kita akan mencuci dengan sendirinya secara keseluruhan, sel-sel badan akan dikembalikan, semua proses kehidupan akan diharmonikan , disusun dan dikuatkan semula: dan banyak penyakit moden akan lenyap dalam masa itu dan dengan itu kehidupan kita akan menjadi lebih baik dan sihat...

Seperti mana yang kita tahu garam memainkan peranan yang sangat penting dalam kehidupan seharian kita. Ia membekal bahan mineral dan galian yang diperlukan untuk mengekalkan fungsi tubuh kita. Just imagine jika kita makan satu makanan tu takde garam… Mesti tak sedap kan, klu terlebih pun tak bole juga. So dalam kehidupan seharian kite ape2 pun kite kena balance kan. 

Namun garam biasa (garam putih) yang didapati di pasaraya atau kedai diproses melalui proses elektrolisis yang menyingkirkan semua kotoran san bendasing, termasuklah mineral berkhasiat. Yang tinggal hanyalah natrium (99.8%) dan klorin. Maka, tidak hairanlah ia dikenali sebagai garam bernatrium tinggi.


Ia merupakan pembunuh tersembunyi di dalam makanan anda! Pengambilan garam secara berlebihan akan menyebabkan darah dalam badan menjadi semakin pekat dan sistem peredaran mikro menjadi lembab.


Pertubuhan Kesihatan Dunia dan agensi-agensi kesihatan mengesahkan bahawa garam bernatrium tinggi adalah punca pelbagai penyakit seperti tekanan darah tinggi, arteriosklerosis, infarksi miokardium, strok dan penyakit buah pinggang.


Ramai yang tertanya-tanya ape tu Garam Buluh??? Garam Buluh (Bamboo Salt) adalah untuk menggantikan penggunaan garam putih biasa. Garam Buluh ni mempunyai 4 keistimewaan utama berbanding garam putih biasa iaitu:

Kaya dengan unsur surih dan bahan-bahan mineral
  • Gabungan sempurna bahan mineral yang lengkap dan semulajadi dapat dibekalkan ke seluruh badan dengan lebih berkesan.

Beralkali tinggi
  • Dapat mengekal dan memulihkan pH badan yang seimbang.

Anti-pengoksidaan
  • Meningkatkan kandungan oksigen dalam badan, mencegah serangan radikal bebas dalam badan, membaiki sel-sel badan yang rosak dan memulih fungsi organ dalaman.

Detoksifikasi 
  • Mempunyai fungsi detoksifikasi yang semulajadi dan dapat menyingkirkan toksin yang terkumpul dalam badan dengan berkesan.


Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier DrinkGaram Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Selepas proses pembakaran, bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam telah dineutralkan atau disingkirkan, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya.


Apakah bezanya Garam Buluh dengan garam biasa?

Sebenarnya, garam bukan sahaja sebagai bahan makanan malah MEMBANTU penyerapan mineral dan zat dalam badan. Jadi tanpa garam, serapan mineral, zat oleh badan tidak dapat berfungsi dengan betul.

 Garam Buluh vs Garam Biasa 


Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai sumber. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine sehingga buluh dibakar menjadi serbuk dan ketulan garam buluh terbentuk. Garam buluh telah menyingkirkan bahan berbahaya terhadap badan (misalnya logam berat dan bahan kimia) dalam proses pembuatannya, pada masa yang sama meningkatkan nilai nutrisinya. Kebanyakan garam melalui pemprosesan kimia, kandungan natrium adalah lebih tinggi, justeru itu, pengambilan masa panjang akan memudaratkan kesihatan.

Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking Salt Powder
Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi sebagai ramuan utamanya. Garam ini diperolehi daripada air laut yang kaya dengan tenaga bijih-bijih bawah tanah Pulau Xiongjin dan Pulau Yanping yang terletak di Pantai Barat Korea. Garam Buluh membekalkan lebih banyak bahan mineral (misalnya magnesium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya) dan 200 lebih jenis elemen surih jika berbanding dengan garam biasa. Dengan menggunakan garam buluh yang semulajadi untuk memasak, nilai nutrisi lauk dapat ditingkatkan, lauk juga menjadi lebih enak dan sihat.

Adakah penggunaan Garam Buluh untuk memasak akan mempengaruhi rasa lauk?

Tidak, malah akan meningkatkan nilai nutrisi lauk selepas menggunakan Garam Buluh untuk memasak.

Antara Garam Buluh dengan garam laut, manakah yang lebih baik?

Garam Buluh menggunakan garam dijemur di bawah matahari yang berorganik dan 100% semulajadi daripada Korea sebagai ramuan utamanya. Garam semulajadi ini dimasukkan ke dalam buluh yang berusia tiga tahun, kemudian ditutup dengan tanah liat, dimasukkan ke dalam relau bagas, dan dibakar dengan pokok pine. Proses pembakaran dapat meneutralkan atau menyingkirkan bahan berbahaya seperti logam berat dan kotoran yang ada dalam garam, manakala intipati pokok pine (resin pine, minyak pine) dan buluh (200 lebih jenis elemen surih yang diperlukan oleh badan) bercampur ke dalam garam dan menambahkan kandungan ion logam inorganik yang diperlukan oleh badan manusia seperti magnesium, kalsium, kalium, kuprum, ferum, zink dan sebagainya. Nilai nutrisinya adalah lebih tinggi daripada garam laut.

Adakah kita perlu berhenti mengambil garam jika garam biasa dikatakan tidak sihat?

Badan manusia memerlukan garam memandangkan garam adalah bahan yang penting untuk pertumbuhan badan. Ia dapat menyelaras peredaran air yang seimbang di dalam badan, mengekalkan tekanan penembusan dalaman dan luaran membran, sintesis keasidan perut, menggalakkan rembesan jus pencernaan, menambahkah selera. Pada masa yang sama, ia menjamin nilai pH yang diperlukan untuk tindakan enzim protease perut, mengekalkan keseimbangan pH dalam badan dan peredaran normal bendalir tubuh. Garam Buluh tidak mengandungi sebarang bahan tambahan, logam berat dan bahan kimia, malah kaya dengan bahan mineral dan elemen surih. Gantikan garam biasa dengan Garam Buluh, dapat membekalkan nutrien terbaik untuk badan.

Adakah kuantiti penggunaan yang lebih banyak diperlukan untuk menghasilkan rasa yang sama ketika menggunakan Garam Buluh untuk memasak?

Tidak perlu, kemasinan Garam Buluh adalah sama dengan garam biasa.

Adakah memasak dengan suhu tinggi akan merosakkan nutrien dalam Garam Buluh?

Tidak.

Keberkesanan  
  • Menyingkirkan toksin dalam badan (misalnya logam berat, bahan kimia, bakteria, bahan buangan metabolisme, keracunan asid, radikal bebas). 
  • Menguatkan peristalsis saluran usus, menyingkirkan najis yang lama terkumpul dalam usus. 
  • Membekalkan bahan mineral dan elemen surih kepada badan manusia. 
  • Menyelaras fungsi badan supaya sistem badan dapat beroperasi secara normal. 
  • Menyelaras keseimbangan pH badan, mengembalikan susuk badan yang beralkali lemah. 
  • Meningkatkan daya pemulihan badan.


Cara Pengambilan

Gunakan Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder dalam jumlah yang sesuai pada semua masakan seharian.

Siapa yang perlu ambil Garam Buluh ?Soalan yang biasa orang tanya???Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Garam Buluh?
Boleh, dengan saiz pengambilan yang kurang iaitu ¼ hingga ½ bungkus.


Bolehkah pesakit tekanan darah tinggi mengambil Garam Buluh?

Boleh, kandungan natrium dalam garam buluh adalah sangat rendah, tidak akan mempengaruhi tekanan darah. Manakala kandungan bahan mineral yang banyak dapat memperbaiki kesihatan badan.Garam Buluh mempunyai bau yang tidak menyenangkan, apakah bau itu? Adakah ia membahayakan badan manusia?

Bau garam buluh adalah bau semulajadi yang terhasil selepas pembakaran dengan buluh dalam proses pembuatannya. Ia tidak membahayakan badan manusia.


Bolehkah garam makan seharian diganti dengan Garam Buluh?

Boleh, Garam Buluh kaya dengan bahan mineral dan elemen surih, dapat menggantikan garam biasa sepenuhnya. 


Cara Pengambilan
Bancuhkan sebungkus Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink dengan 200ml air suam atau jus buah-buahan. Kacau dengan rata dan hidangkan.


Tak perlu diragui lagi kerana Garam Buluh memang mempunyai sijil halal

So Tunggu ape lagi??? 
Mari dapatkan Garam Buluh ini dengan segera.

Cube sekali pasti nak lagi. 
Pasti anda tak mau bertukar kepada garam biasa lagi. Harga Normal Garam Buluh
Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Cooking salt Powder
RM53/Box

Garam Buluh (Bamboo Salt) Premier Drink
RM128/Box


FREE POSTAGE OKAY!!!


No comments :

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...