Monday, 10 February 2014

Mahukah Anda Menambah Pendapatan Sampingan?




Dengan kenaikan kos sara hidup sekarang dengan gaji yang ada belum tentu cukup untuk menampung perbelanjaan rumah apatah lagi mereka yang telah berkeluarga, di sini eda sangat2 berbesar hati untuk berkongsi dengan anda salah satu cara untuk menambah pendapatan keluarga... eda juga seorang pekerja sepenuh masa dalam masa yang sama melanjutkan pelajaran dan mempunyai busines online. TAPI eda sangat2 gembira kerana mampu untuk menolong meringankan beban family. Sejak busines online ini eda telah memperoleh pendapatan sendiri....pada minggu pertama walaupun sikit je bagi permulaan eda dapat gak RM100...hanya RM100 seminggu dengan hanya mempromosikan barang je melalui online...Jika anda ingin menambah pendapatan mahupun menolong sedikit sebanyak dalam perbelanjaan keluarga....

"Peluang yang besar itu datang secara tiba-tiba...datang tidak menentu masa...datang disaat kita kesempitan atau kesusahan.
Nilailah peluang itu dengan cara yang bijaksana. Rebutlah peluang yang besar itu, kerana peluang yang besar itu boleh berlalu dengan tiba-tiba.
Jangan jadikan Seribu Alasan untuk tidak merebut peluang yang besar itu!"
- Prof. Dr. Hamka

Bukan senang nak Kaya dan bukan senang untuk Berjaya. Cube kite tengok banyak orang yang berjaya bermula dari BAWAH dan banyak menempuh Kesulitan dan Kepayahan. Jatuh bangun itu adat orang berniaga. Setiap kejayaan mesti bermula dengan satu usaha, jika kita berusaha pasti akan mendapatkan hasilnya. Tak kira la hasilnya besar atau kecil. Memang rata-rata orang yang eda jumpa mengadu, gaji sekarang hanya cukup-cukup makan. Nak shopping yang extra2 ke, nak buat saving ke.. selalu aje tak cukup. Eda teringat kate2 lecture eda namanya Ustaz Mohd Nor Mamat. Mengikut kajian orang yang berpendapatan RM7000.00 ni hanya cukup2 makan je. So just imagine macam mana orang yang macam kite2 ni yang hanya berpendapatan RM2000.00 kebawah.

Terlepas terhantuk dek dinding konkrit. Eda tersedar dari lamunan. Disebab itu la kesedaran eda nak buat side income tu timbul. Lagi pun sampai bile nak makan gaji je kan. Nk beli itu tak bole, nak beli ini tak boleh. Adoiii pening kepala eda… Kadang-kadang tu sampai makan pun kene catu gak. Sebab ape, sebab semua barang makin naik… semuanye naik. Gaji eda je tak naik2. Keje macam nak mati tapi kebajikan langsung x ada. Nak penghargaan dari majikan lagi tak la… Semua tu dalam mimpi aje. Sob… Sob… Sob… L Sekarang eda dah tekat. Eda nak berubah dan eda nak majukan diri eda yang x berapa maju ni… hehehe… Bukan ape sapa lagi yang boleh ubah diri sendiri melainkan diri kita sendiri. Sekarang ni kita tengok plak rata-rata ramai wanita suka minum kolagen. So why not korang grab peluang ni, untuk start jadi Agent BB Plus Collagen yang sah. Testimonial pun dah banyak. 

Eda pun amalkan BB Plus setiap hari. Maklumlah eda ni ada masalah jerawat. Jerawat ni klu naik time tension2 or study, teruk plak tu dh mcm kuih pau. Tapi lepas sehari je eda makan jerawat terus kecut. Muka pun makin berseri2. Bukan dulu x berseri ye…no…no..no… Tak mo ye… Maksud eda kat sini muka tu lagi… lagi… dan lagi berseri. Mak eda sendiri pun amalkan BB Plus setiap hari. Awet muda you all. Orang selalu ingat she's my sister. Perasan tul mak aku… Ish3… Mak… Mak… Tapi walau apapun mak eda mmg cantik. Sapa yang tengok mak eda mmg x percaya yang dia mak eda. Tu tandanya mak eda mmg cantik la… hehehe…

Nak start bisnes ni mudah jer just promote guna Facebook dan Instagram. Kalau dah ada blog lagi bagus, bleh promote dalam blog skali. Zaman sekarang ni, segalanya di hujung jari je kan just click aje semua dapat. Shopping online ni macam dah jadi satu trend. Buyer memang akan sentiasa mencari hot produk dalam market. So kita sebagai seller kena la pandai promote.

“Sesungguhnya Allah tidak akan mengubah nasib suatu kaum kecuali kaum itu sendiri yang mengubah apa yang ada pada diri mereka” -Ar-Ra'd:11-




Untuk berjaya kita perlu berubah bermula dari saat ini… So, amacam uolls? actually byk lagi perkara yg best-best tentang biz ni...
nak tau lebih lanjut??
Uolls bole PM/ Wassap me okay...eda boleh cerita dari A to Z..

Eda
019-2049504
idaariff84@gmail.com

1 comment :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...