Thursday, 24 April 2014

Demo Biovelocitysleepmate

Assalamualaikum uollsss…


Haaa... Bagi sesiapa yang nak tahu pasal Biovelocitysleepmate boleh la minta dida untuk lakukan DEMO pada uollss!!! Hanya 10 saat sahaja, uolls pasti boleh tahu perbezaan sebelum dan selepas demo.

Hari tu Speaker demo untuk #BVSM adalah CDM Kelvin Yap yang memang pakar dalam produk bvsm ni.. Before this dida pernah tulis entry about Bio Velocity Sleep Mate boleh klik sini. Beliau pernah mencatatkan jualan sebanyak RM 8 juta sebulan hanya dengan mempromosikan BVSM melalui demo dan terstimoni berkesan. Alhamdulillah dan sama2 kita kongsikan kebaikan bvsm ni pada semua orang.

CDM Kelvin Yap nampak muda, sihat dan bertenaga... Macam x caya plak kan. Sedangkan umur menjangkau 40-an.

Sebenarnya berniaga ni kita bukanlah nak kan keuntungan semata2 tetapi dalam masa yang sama kita boleh berikan nilai pada sebuah kehidupan orang lain dengan kita memberi, berkongsi dan sama2 membantu untuk kembali sihat seperti orang lain.. Nak tau lebih lanjut jom tengok testimoni...




Ni plak  untuk video demo  #BVSM



Ini adalah testimoni pendek dah compile with other testimoni.. other testimoni dida bagi link kat sini ye...


Dan dida nak share good news promosi Bio Velocity Sleep Mate ni yang hanya akan valid sehingga 30 April 2014.



Now boleh miliki kesihatan optimum, pembelian jimat sehingga RM988 dan dapat CASH REBATE RM360... Dan untuk membuat demo, anda boleh hubungi dida dan ASK UNTUK DEMO! 



Demo nie PERCUMA je x perlu bayar pun... Tiada caj tambahan .. Dida hanya ingin berkongsi perkara yang baik tentang BIOVELOCITY Sleepmate... More details contact me!!! Selain tu uollss bole tengok antara feedback testimoni #bvsm


KURANG TIDUR BOLEH MENYEBABKAN MAUT



TESTIMONI 1

TESTIMONI 2

TESTIMONI 3

TESTIMONI 4

BVSM is now on promotion!!

So what are you waiting for? Place your orders right now.


For more info, buzz me at 019-2049504

idaariff84@gmail.com 


Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

Jalan Area Bukit Bintang Mendap!

Assalamualaikum uollsss…

Dida sangat2 busy sekarang ni dengan keje, dengan study, dengan bizzz lagi... Ambik ko 3 keje sekaligus buat dalam waktu yang sama... huhuhu... Buat bizz ni pun tak sestress study tau... hehehe... Mana taknya bizz mana nk buzy sangat, klu buzy pun sangup kerana berbaloi2 sangat tau. Bila buat bizz dapat la income kaaching2 gitu. Betul tak kawan2 sekalian. Jika kita berusaha pasti dapat hasilnya. Study pun study la, dida kene berfikiran postif. Sekarang maybe dida rasa terbeban but bila dapat dah tamat dan nak convocation baru la timu tu rasa nak nagis dan rasa berharga sangat that moment. Uollss tau tak, bila study pun dida dapat income jugak tau... hehehe. Sapa tak suka at least sambil berniaga boleh la dida membantu kawan2 dida yang ada masalah kesihatan, masalah kulit (seperti eczema, jerawat, pigmentasi, parut), masalah husband tido berdengkur ke, stroke, gout, sakit lutut @ sendi, nak kulit cantik, nak kurus, kereta la dan macam2 lagi. Sharing is caring... caring is loving u ❤ . 

Itulah bizz dari tak rapat dengan kawan jadi rapat gilerr ko. Jumpe balik gan kawan2 sekolah lama. Korang semua tak tahu yang dida ni kat sekolah sangat2 pemalu dan pendiam tau. Ingat dulu kat sekolah selalu kene usik gan cikgu. Tah ape la nama cikgu tu, dida lupa. Dia suka usik sebab kami ni pendiam sangat dan pemalu, umpama perempuan melayu terakhir gitu... hehehe... terakhir ke... eeeee perasan tul dida ni, nak termuntah plak... sediakan baldi nak muntah ni... uwekkkkkkssssss... Yang tak bole blah cikgu tu cakap yang kami ni gaya2 calon nak buat isteri. Siap cakap lagi lelaki bila dah besar suka perempuan yang macam kamu ni, lelaki tak suka yang huha...huha... gedikssssss terlebih... Time tu hanya ALLAH je la yang tau... Malu giler beb, merah padam muka dibuatnya. Mana taknye cakap dalam kelas, semua pelajar dengar dan pandang. Timu tu menakutkan tul. Seram sejuk dibuatnya. Nasib dida tak demam. Yang peliknye bila dah keje dan bila dida buat bizz ni dida jadi ramah plak gan orang. Diri pun dari hari ke hari semakin yakin dengan diri kita sendiri. Bukan ape dida dari seorang yang pemalu kene la buang perasaan pemalu dan segan gan org. Macam mana nak berhadapan dengan customer klu kita malu2 dan takut2, kompem customer pun tak percaya pada kita. So bagi dida sifat pemalu still ada dalam diri tapi biarlah kene dengan tempatnye. 

Dah terlajak plak bercerita pasal dida. Padahal dida nak cerita kat uollss pasal semalam. Dida dapat sms dari dari rakan study dida memaklumkan supaya dida elakkan pergi ke Jalan Bukit Bintang kerana lalu lintas sangat teruk dan banyak jalan area KL ditutup kerana jalan mendap. Aliran trafik ke Bukit Bintang, Jalan Tun Razak dan sekitarnya sesak teruk berikutan penutupan jalan sepanjang 500 meter di Bukit Bintang  antara Chulan Square dan Menara World Wide bagi kerja-kerja membaiki jalan yang rosak sejak pukul 9 pagi tadi. Kerosakan itu dipercayai berpunca daripada tanah mendap berikutan kerja-kerja pembinaan projek MRT di kawasan tersebut.

SMS from My Friend


MRT Corp dalam kenyataannya pada 23 April 2013 berkata, jalan tersebut dijangka dibuka pukul 6 petang selepas kerja-kerja selesai. Tapi uolls pun tau kan petang semalam memang hujan lebat... So memang lagi jem arrr tambah plak jalan banyak tutup sebab jalan mendap!!! So sebagai alternatif pemandu dari Bukit Bintang ke Jalan Tun Razak boleh menggunakan Jalan Imbi di Chulan Square dan ke kiri ke Jalan Jalan Inai seterusnya ke Jalan Kampung sehingga ke Bukit Bintang dan Ke Jalan Tun Razak.


Surat MRT untuk Kenyataan Media

Announcement from Star Radio Traffic

Antara gambar2 jalan mendap area Bukit Bintang, Kuala Lumpur.... berlakunya mendapan di Jalan Bukit Bintang Kuala Lumpur dipercayai hasil kerja-kerja mengorek terowong yang sedang giat di jalankan oleh pihak MRT Corporation yang cuba di sembunyikan dari pengetahuan umum sehingga menyumbang kepada kesesakan yang amat teruk terutamanya jalan sekitar Bukit Bintang. Keadaan bertambah teruk ketika waktu puncak.

MRT 1


MRT 2


MRT 3

Okaylah kawan2... Study time... belajar... belajar jugak... keje... keje jugak.. tapi my bizzz tetap jalan... biar susah dahulu baru senang2 kemudian... nak ubah hidup untuk masa depan yg cerah... kene berusaha... berdoa... selebihnye berserah kepada ALLAH yang MAHA ESA #motivation #inspired #inspiration

STUDY TIME
#motivation #inspired #inspiration


Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

Wednesday, 16 April 2014

Agent Wanted!!! Just Online Business

Nak buat side income tapi tak tau bisnes apa?

Product apa? Company apa? Macam mana nak buat? @~@


Errrmmm... Just be part of
 us #glampreneurs!

What GLAMpreneurs? 



  • We are the most largest group in Malaysia that using social media marketing for network marketing industry
  • Kami sediakan training centre GLAM ( Green Leaders Academy Malaysia) sebagai platform untuk semua online business entrepreneurs selain personal coaching dengan team.


Company & product?


  • High demand & high quality products
  • Most reputable company & solid financial background


Marine Essence


Marine Essence Beauty Bar


Mineral Coffee

BBplus Collagen 

Minyak Pelincir JTX 1000


LOW CAPITAL

HIGH RETURN

PART TIME / FULL TIME

STUDENTS / HOUSE WIFE


Be part of us NOW!


So, anyone yang interested nak jadi agent part time atau full time please contact DIDA



Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

JTX Air Tracker

Assalamualaikum uollsss…

Hari ini dida nak share something with u guys . Tentang product baru yang menjadi hot... hot... hot item dikalangan pemilik kereta iaitu JTX Air Tracker. Korang mesti tertanya2 ape tu JTX Air Tracker??? Maybe ada setengah orang pernah dengar pasal produk ni but tak tau sedetailnye (ish3... dah terkuar ayat omputih + org melayu, rosak bahasa ibundaku).

Kereta Idaman Ku...

Hai-O JTX adalah MINYAK ENJIN berprestasi tinggi yang direka khas untuk :-

  • BERSIHKAN enjin 
  • Memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan, dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk.

Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan yang dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakar suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk "mixed fleet operators".



 Apa itu JTX Air Tracker?

JTX Airtracker menukar molekul udara menjadi struktur molekul yang sangat halus. Jadi, bahan api dapat dibakar sepenuhnya secara lebih optimum. Keadaan ini meningkatkan prestasi enjin dengan gerakan omboh yang lebih lancar serta menjimatkan bahan api. Selain itu, ia membantu memanjangkan jangka hayat enjin.


JTX Airtracker bukan sahaja dicipta untuk menjimatkan bahan api, ia juga membantu memelihara alam sekitar. Bahan api yang dibakar sepenuhnya mengeluarkan kurang karbon monoksida yang akhirnya mengurangkan pelepasan karbon ke kawasan persekitaran.


Objective utama:


a) Menentukan tahap kepekatan Karbon Dioksida (CO2) dan Karbon Monoksida (CO) yang dikeluarkan.


b) Menentukan pengurangan bahan pencemaran ini selepas pemasangan JTX Air Tracker.


Ni la Sticker nyeeee...

Apa fungsi JTX Air Tracker?
  • Meningkatkan prestasi enjin
  • Mengurangkan enapan karbon di dalam enjin
  • Menjimatkan penggunaan bahan api melalui peningkatan nisbah pembakaran bahan api
  • Enjin yang lebih senyap
  • Anti kepanasan enjin
  • Memanjangkan jangka hayat enjin
  • Mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos


Bagaimana pemasangan JTX Air Tracker?



Video di bawah menunjukkan walaupun enjin dah dihidupkan beberapa minit, kita boleh pegang dengan tangan tanpa rasa panas.



Penggunaan JTX Air Tracker:

Letakkan JTX Air Tracker pada ruang penapis udara kenderaan anda:


Kenderaan dibawah 1,599cc - 3 keping
Kenderaan 1,600cc ~ 2,999cc - 6 keping
Kenderaan melebihi 3,000cc - 9 keping


Kesan pelepasan Karbon Dioksida & Karbon Monoksida selepas penggunaa JTX Air Tracker:


Karbon Dioksida

Selepas 30 minit : penurunan 21%  
Selepas 150 minit : penurunan 56%

Karbon Monoksida

Selepas 30 minit : penurunan 60%
Selepas 150 minit : penurunan 87%


Antara kereta yang membuat pemasangan JTX Air Tracker:

Toyota Altis 1.8cc 

BMW F30

BMW Msport E90 

Macam2 Kete Leh Pakai lol

Haaa... cer tengok... Kete kancil cik nonet tu pun pakai JTX Air Tracker tau

Dari Damansara Ke Ipoh


Testimoni JTX

Dari Shah Alam ke Nilai

Bagi besar skit... bagi uollss nampak powernye JTX ni...


Harga untuk JTX Air Tracker :

1 set (3 pieces) : RM296

2 sets (6 pieces) : RM550



Anyone nak tau lebih lanjut atau nak demo, atau nak jadi AGENT boleh PM dida okay



Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff


Sunday, 13 April 2014

Business Opportunity @ Terengganu

Assalamualaikum uollsss…

Dah lama giler tak update blog, maklumlah bz memanjang… hihihi…

Buzy2 pun biznesss tetap jalan u… smpai x menang tangan. I need partner, because barang cepat sangat habis. So klu barang dida habis, partner dida ada lagi barang. Itulah teamwork namanye bukan makan sorg2 je but share with team.

Okay kat sini ingin dida sampaikan berita baik especially untuk orang2 Terengganu, My mentor @ founder The Diamond Circle,   Shaliza Aziz akan ke Kuala Terengganu dan Besut dari 15 - 17 April 2014 .. Anda pembaca blog ini boleh ambil peluang ini untuk berjumpa dengan beliau untuk mengetahui cara-cara generates income/ buat business secara online seperti Facebook, Instagram dan Blog.




Beliau juga akan berkongsi dengan anda bagaimana dengan pelbagai produk hebat membantu kita menjana RM1,000, RM2,000 or 5 angka income sebulan secara berkumpulan juga melancong percuma minimum 2 kali setahun.  It's all about TEAMWORK & fun.

Peluang terbuka kepada semua orang. Sesuai untuk yang bekerja juga as part time.


Modal kecil & flexible (pelbagai plan untuk di pilih). Jadi jangan risau. Tiada risiko. Pasti berbaloi-baloi.  Tambah nak dekat2 raya, leh dapat more income. Be our next top agent di negeri Terengganu. :)

Marine Essence, Mineral Coffee & BB Plus Collagen


Bio Velocity Sleep Mate


Premium Beautiful Elegance & Classic 


Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

Wednesday, 2 April 2014

Sabar Menempuh Dugaan dan Ujian ALLAH

Assalamualaikum semua,

Segala puji bagi Allah, Tuhan sekelian alam. Selawat serta salam buat junjungan mulia Nabi Muhammad SAW keluarga serta para sahabat dan pengikut yang istiqamah menuruti baginda hingga ke hari kiamat.

Mesti ramai yang tertanya2 kan… Nape blog dida ni menyepi dekat 2 Week plak tu. Actually sebenarnya banyak kejadian yang berlaku dalam family dida. Lepas satu, satu dugaan dan ujian yang ALLAH berikan. Menagis tu takyah cakap la. Dah nama perempuan, yang boleh perempuan buat ape lagi nagis je la… huhuhu (T_T). 

Hanya ALLAH tempat mengadu. Ramai betul jatuh sakit dalam family dida. First budak hensem dan comel iaitu Fakry Hazim, tah macam mana la boleh kene chicken pox. Pastu abg ipar dida masuk wad tambah plak kakak dida time tu nak dekat bersalin. Memang kalam kabut la kami satu family, macam kapal nak karam pun ada gak la. Tambah time tu jugak dida sakit T_T abis satu tangan dida bengkak, merah + gatal2. Dah macam beruk makyeee... tergaru2.


Budak hensem ni... Dalam demam campak pun nk berposing... Siap sengih tuuu 


Sakit2 pun tetap posing okay... Yang penting hensem dan comel 

Ini la budak hensem dan comel, namanya Fakry Hazim. Kene chiken pox tetap posing no. 1 yeee... Pantang nampak orang pegang hpone terus cakap tangkap la gambar hazim. Kecik2 dah asyik selfie... Dah besar lagi sakan ko selfie yeee...


Abg ipar sakit masuk hospital... Kakak plak memang dah sarat... Tunggu masa je nak bersalin.

Abg ipar dida ni memang pandai berbiznesss... Sakit2 pun duit masyukkkk beb. Walaupun kami ni berbizzz dari cabang yang berlainan. Masing2 ada rezeki. Nasib masuk hospital di cover oleh insurans. Sekarang insurans amat penting time ni. Takde insurans masak la nak bayar bil hospital. Time tak sakit memang la rasa tak penting insurans tu. Tapi bila dah sakit teruk, pi goverment nak kene tunggu giliran untuk operation memang berzaman la jawapnya. Sakit pun akan melarat dan makin terukkan. So bila pi swasta or private mahal dan tak mampu nak bayaq... Betoi tak!!! Time tu baru la rasa betapa pentingnya insurans. Ini dari pengalaman abg ipar dida sendiri. Kita harus belajar dari pengalaman dan ambik ini sebagai iktibar serta pengajaran buat kita semua. Sesiapa nak beli insurans bole beli dengan abg ipar dida. Jangan risau kami ni biznesss dengan jujur dan beretika. Rezeki itu datang dari ALLAH di susuli dengan doa dan berusaha.


Ini la tangan dida... Cam x caya plak tangan sendiri. Gemuk gilerrr...
Nasib ada biovelocitysleepmate 

Bila tengok balik gambar ni... rasa macam tak caya je. Tangan dida jadi gemuk. Ish3... Ni kalau pakai cincin ni kompem x muat. Bukan sebab dida gemuk ye, tolong skit. Dan2 plak dida gemuk yeee... Tangan dida jadi macam ni sebab allergic makan panadol actifast. Padahal sebelum ni okay je, walaupun allergic kat badan skit2 je. Tapi x ada la smpai macam ni dekat 2 week, abis naik kat tangan + merah + gatal2 = jadi macam beruk asyik mengaru aje tapak tangan tu. Klu dapat duit xpe la jugak ni keluaq duit cek. Sadisss tul. Last2 tak tahan mengaru, pi jumpe doktor. Bila di cek oleh doktor, dia pun terkejut sebab tangan dida merah sangat. Siap buat lawak plak doktor ni, ada ke time dida bagi tau yang tapak tangan ni asyik gatal2 dan mengaru aje ~> doktor bole cakap nak dapat duit kot. Dalam hati berkata2, ni bukan nak dapat duit tapi duit keluaq lagi ada laaa... Tapi memang sah dida allergic. 

Time tu memang dida still tak ambik ubat allergic dari doktor dengan harapan nak antibody dida yang melawan penyakit tu. Dida buat ujian allergic untuk overall. Ingat overall tu cek makan dan ubat. Rupenya hanya cek makan je. Yang hampehnye result ujian tu menyatakan dida tak ada allergic makan pun. Satu pun x dok. Alhamdulillah dan bersyukur sangat2. Tapi terasa gak la sebab abis melayang RM300 dida. Memang terkilan la buat mahal2 rupanya cek makan je. Tak pe la munasabah diri sendiri, ni semua ujian dari ALLAH. Insyaallah... pasni pi buat cek kat klinik lain plak. Kali ni nak cek ubat ape plak yang dida allergic. Maklumlah dah penah kene allergic sebab ubat. So pasni kene berhati2 la dida.

Lepas buat ujian darah tu dida pun balik la rumah dengan harapan cepat sembuh dan baik dari allergic. Rupanya sangkaan dida meleset sama sekali. Malah tangan dida makin teruk dengan merahnya tak yah cakap la, pastu bengkak sangat2 macam gambar kat atas tu dah macam balloon dengan gatal2 dan tergaru2 malam tu. Melarat gak la... Last2 malam tu memang tak tahan sangat. Apa lagi buka biovelocitysleepmate or a.k.a #BVSM. Time tu hanya ALLAH yang tahu rasa tangan dan badan ni macam mana. Memang terasa peredaran darah kat tangan dan badan dida ni. Rasa berdenyut2 dan rasa seperti kene urut, tapi sakit la. Dah nama pun tengah sakitkan. So redha je la. 


Biovelocitysleepmate ni boleh digunakan untuk merawat pelbagai penyakit. Insya Allah kita hanya berusaha dan berikhitiar.

Time sakit tu, macam2 dida fikir... Bukan ape takut tangan kene potong la. Klu cacat macam mana... takuuuttttnyeeee... Hanya ALLAH yang tau time tu ape perasaan dida. Menagis bercucuran air mata bila malam2. Mana taknya bengkak rasa nak pecah tangan dida dibuatnya. Makan pun terpaksa la berpantang jugak, klu tak pantang mau lagi gatal tangan dida ni. Dida just makan shake je... huhuhu... sedih tul... Dan sekarang Alhamdulillah... Dida dapat nikmat yang ALLAH berikan pada dida selama ni dan dida dapat balik tangan dida, back to normal. Tak sangka biovelocitysleepmate or a.k.a #BVSM boleh jugak digunakan untuk allergic. Thanks u ALLAH. Miss u so much... Tanpa ujian dari ALLAH, dida takkan jadi manusia yang tabah, bersabar dan bersyukur atas nikmat yang ALLAH berikan pada dida. Setiap yang berlaku ada hikmahnye yang tersendiri. Barulah kita jadi manusia yang bersyukur dan sentiasa ingat pada penciptanyaa... That all from me... Time kaseh pada uolls yang sudi membaca entries dida. So sapa yang berminat nak beli biovelocitysleepmate or a.k.a #BVSM boleh la contact dida ye. Kesihatan yang baik adalah anugerah yang terindah dalam hidup kita.

Next story from me about baby Dahlia Farhana... Sapa baby Dahlia Farhana tu yeee??? Tungguuuu....... 






Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 
Eda Ariff
019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...