Thursday, 14 August 2014

Hai-O Garlic Tablet



Inilah...produk terhangat...MUDAH + MURAH + EFEKTIF! >>>> GARLIC TABLET
~Makanan kesihatan yang amat dihargai sejak zaman purba sehingga zaman sekarang.

Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, pada masa yang sama menyingkirkan rasa tajam dan bau yang tidak menyenangkan, serta mengekalkan keberkesanan dan nutrisi bawang putih. Bawang putih mengandungi puluhan ramuan yang berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin seperti Vitamin A, Vitamin B1, Vitamin C dan sebagainya. Ia amat berguna untuk melawan kolesterol dalam badan dengan membekalkan kolesterol baik (HDL) dan menurunkan kolesterol tidak baik (LDL) serta mengurangkan trigliserida. Hai-O Garlic tidak merangsangkan membran lendir perut, mudah diserap oleh usus kecil dan kesannya berlipat ganda.

Apakah kesan bawang putih?
Bawang putih kaya dengan nutrien, komponennya berfungsi untuk membantu menyelaras insulin, menurunkan lemak darah, melambatkan proses penuaan, mencegah artritis, membasmi kuman dan melegakan keradangan dan mencegah mutasi sel.

Adakah mulut berbau selepas mengambil Hai-O Garlic?
Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih untuk menyingkirkan rasa tajam dan baunya yang tidak menyenangkan. Maka mulut tidak akan berbau selepas mengambilnya.

Jika bawang putih ditambah dalam lauk seharian, adakah kita perlu mengambil lagi Hai-O Garlic?
Sebahagian besar nutrisi bawang putih telah dirosakkan selepas bawang putih dimasak dalam suhu tinggi. Namun, Hai-O Garlic mengaplikasikan teknologi canggih untuk mengekstrak intipati bawang putih, dapat mengekalkan nutrisi bawang putih dan lebih sihat untuk badan.

Adakah nilai nutrisi bawang putih lebih tinggi jika ia dimakan terus?
Jika bawang putih dimakan terus, ia perlu dihiris dan terdedah kepada udara kira-kira 15 minit supaya ia dapat bergabung dengan oksigen untuk menghasilkan allicin. Kemudian ia perlu dikunyah dengan seragam demi memastikan nilai nutrisi bawang putih dapat berfungsi sepenuhnya. Namun, rasa bawang putih yang tajam dan meninggalkan bau busuk dalam mulut, dan menyebabkan kebanyakan orang tidak dapat menerimanya.

Bolehkah kanak-kanak dan ibu mengandung mengambil Hai-O Garlic?
Kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke bawah tidak dicadangkan untuk mengambil, sementara kanak-kanak berumur 3 tahun dan ke atas pula perlu mengurangkan saiz pengambilan kepada separuh. Nilai nutrisi bawang putih adalah tinggi, dapat menguatkan daya keimunan dan stamina bagi ibu mengandung. Jika ibu mengandung mempunyai tanda keguguran atau sering menghadapi masalah keguguran, terutamanya mereka yang bersusuk badan panas, adalah dicadangkan supaya mengelakkan makanan pedas seperti bawang putih dan cili.

RAMUAN UTAMA: bawang putih

Bawang putih mengandungi puluhan ramuan berguna termasuk: 33 jenis sulfida, 17 jenis asid amino, mineral termasuk germanium, kalsium, besi, kalium, magnesium, selenium, zink dan vitamin spt vitamin A, B1,C dll.

Kepentingan GARLIC pd tubuh badan adalah :

1. Meningkatkan tahap sistem penghadaman, fungsi jantung yang baik kerana mengandungi ekstrak spearmint.

2. Merupakan Antibiotik semulajadi yang selamat dan sangat bagus untuk pertingkatkan sistem keimunan badan supaya boleh menghalang sakit berjangkit seperti selesema, kulat, kuman, virus dan yis candida.

3. Membantu atasi masalah alergi dengan meningkatkan keimunan terhadap penyakit alergi seperti hidung yang sensitive, sinus, alergi, asthma, selesema dan hepatitis.

4. Meningkatkan dan membantu dalam masalah sistem penghadaman seperti kembung perut, senak perut, ulser gastrik dan ketidakhadaman.

5. Menstabilkan tekanan darah tinggi dengan pengambilan konsisten 2-4 biji tablet Garlic sehari selepas makan.
Garlic dapat mengeluarkan raksa, plumbum, kadmium yang merupakan logam toksik dalam tubuh dengan pantas. Logam toksik ini antara penyebab tekanan darah tinggi meningkat.

6. Melindungi sel-sel darah dari kemusnahan yang disebabkan kehadiran logam dalam tubuh dan sekaligus menghalang kerosakkan hati oleh bahan kimia yang terkandung dalam tubuh tanpa kita sedari.

7. Membantu menurunkan paras kolestrol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung dan menghalang strok dan penyakit koronari.

8. Membantu merawat kanser serta membantu mengurangkan peratusan bahan pencetus kejadian kanser iaitu Nitrosamine. Garlic merupakan anti-oksidan kerana mengadungi sebatian selenium+germanium+acid amino yang melindungi tubuh dari radikal bebas yang merupakan antara penyebab kanser.

9. Mengelakkan Odema iaitu air tekumpul dalam badan terutama pada kaki dan pergelangan kaki.
10. Membantu menangani masalah organ-organ pernafasan tersumbat akibat batuk dan brokitis yang berterusan, sakit kerongkong, selesema dan resdung (sinus)

11. Bagi yang mempunyai Diabetes – Garlic dapat meningkatkan pengeluaran insulin dan meransang hati untuk mengawal gula dalam darah

12. Mampu melawan bakteria dan smeua jenis jangkitan pada:
  • Kerongkong & Telinga (throat & ear infection)
  • Perut memulas (stomach upset)
  • Cirit-birit (Diarrhea)
  • Bronkitis
  • Luka-luka (infected wounds)
  • Jangkitan yang berulang-ulang seperti telinga, kerongkong, gusi, mulut, dada, sistem air kencing


Kebaikkan dan keberkesanan mengambil Hai-O Garlic

  • Membantu menurunkan kandungan lemak darah dan kolesterol darah, mencegah penyakit kardiovaskular dan arteriosklerosis.
  • Menghalang pembekuan darah untuk  mencegah berlakunya trombosis.
  • Membantu dalam fungsi penghadaman dan membuka selera, melegakan perut kembung dan ulser peptik.
  • Membasmi kuman dan keradangan serta mencegah jangkitan penyakit.
  • Membantu menyelaras gula darah dalam badan.
  • Menggalakkan peredaran darah dan metabolisme.


Cara pengambilan Hai-O Garlic

Dua kali sehari, 2 biji setiap kali, diambil dengan air suam.

  • Sesuai diambil oleh semua golongan kecuali kanak2 yg berumur 3 thn ke bawah.
  • Sangat digalakkan utk ibu2 mengandung utk menguatkan daya keimunan dan stamina.


TESTIMONI PENGGUNA GARLIC TABLET :

Puan Vit Vita, Johor>>>
sy nak share sket tentang the awesome Hai-O Garlic. selepas bbrp rakan STG cerita betapa best garlic ni... sy mulakan 'eksperimen'. hehehe...sy stop pengambilan semua produk lain selama seminggu. ok mmg x suka sbb dh biasa...dan sy makan mcm biasa lgsg xde pantang semua sy bedal. termasuk la ais yg sedap tp memudaratkan tu... fast food... etc...

hasilnya;
hari pertama : kentut bau sangat2 busuk! wekkk!
hari kedua : kentut masih sangat busuk & buang air besar...najis berlendir...
hari ketiga : buang air besar...najis berlendir...
hari keempat : lendir dah kurang...
hari kelima : normal... perut mcm kecik sket la (^_~)

-Puan Mariyah Ismail >>>
Perut dh kempisssss....susut mcm belon takde angin..syoknya!!!! tak susah hati dh nk sarung baju apa pown..xnmpk dh spare tyre, spare tyre, spare tyre!!! hehe... Alhamdulillah ikhtiar kesihatan dan keanggunan diizin Allah...mana taknya asyik lawass jer..biasanya kalo puasa pun takat turun berat jew, tp perut yg tebal tanak gak menipis, mmg la x krikital sgt tp sy ttp nk jg juga, aset tu!.. suami kata x pela ,comel ape!! ark??? alasan dia ramai jek ank dara skang bdn kurus tp perut mcm ank 3..huhu..sy kata,"mana bolehh"..harap dpt istiqamah guna garlic nih smpi ber'anak' 6,7 pown...Kan dlm Al-Quran Allah dh bagitau 7 rahsia & khasiat bawang putih nih..mmg patutla dikomersialkan pun...JOM SIHAT, ANGGUN, SLIM TANPA PERLU BERLAPAR DGN GARLIC

Puan Shima, Johor >>>
Saya seorang yg berbadan besar. Niat utk kurus demi kesihatan nmpk mcm mustahil. But is POSSIBLE!! Consume utk pakej slimming yg sgt murah & berbaloi bulan lepas.. x abis lg utk set 40hari, dlm brp minggu dh ada kesan. Mula2 rase ragu2.. boleh ke? Siapa sangka lemak terkumpul di perut selama ni hilang slowly & perut jd lembut!! Angin 1 bdn keluar mmg kaw2! Memang rase cam x percaya! Tuntutan kerja mbataskn diri utk bsenam. X sangka tanpa bersenam atau diet pon boleh pecah lemak…syukur!!

Encik Sazanie, Putrajaya>>
Saya makan bulan lepas. Bulan ni nk repeat order lg..bdan x berapa besar tp BUNCIT!!!..org lelaki mesti nk nmpk slim juga macam orang perempuan. Bile makan garlic yg best semua makanan hadam dgn baik & angin keluar mmg byk..Badan ringan sangat & terase perut kempis..




Sekiranya anda atau ahli keluarga dinasihatkan mengambil ubat antibotik untuk melawan jangkitan penyakit seperti selesema, batuk, cirit-birit dll dan anda berasa khuathir akan kesan sampingan antibiotik untuk kesan jangka masa panjang, cepat-cepatlah ambillah supplement garlic yang antara kebaikkannya merupakan antibiotik 100% semulajadi, tanpa bahan kimia, perasa, gula dah bahan sintetik yang memberi kesan pada kesihatan. 


Nak tau banyak info tentang Garlic Tablet boleh klik link disini ~>





~~》》● HARGA GARLIC YG MAMPU MILIK – RM 38.00 ●《《~~
(tidak termasuk harga pos)
KANDUNGAN: 80 biji tablets

*Bulan ni last harga lama. Jimat banyak beli sekarang. March 2016 dh harga baru tau. PM/ WA Dida laju2 

Lets Healthy, Beauty and Wealthy with me... 

019-2049504
E-mail : idaariff84@gmail.com | FB : Eda Ariff | IG : edaariff

37 comments :

  1. tadi baru beli garlik dan kopi meneral tapi tahu berapa harga..kawan kata beri RM70 settle...berapa harga terkini mineral kopi dan garlik..mohon pencerahan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Puan Rofiah Zakaria,

      Fyi, starting 1/2/2015 dan 1/3/2015 produk keluaran syarikat Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) telah mengalami kenaikan harga. Ada customer yg query kenapa awal sangat naik harga, dah ada GST ke?? Bukan sebab GST ye kawan2. Kenaikan harga produk Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) adalah disebabkan kenaikan kos bahan mentah. Untuk maklumat tambahan, dah 5 tahun produk Sahajidah Hai-o Marketing (SHOM) tidak ada kenaikan harga. Jadi untuk tahun ni harga terpaksa dinaikkan jugak. But dont worry dear, harga still mampu milik. Biasalah kan produk berkualiti, superbrand memang berbaloi.

      Harga terkini
      Mineral Coffee RM30
      Garlic Tablet RM38

      Delete
  2. nk tanya produk ni halal x.. especially yg garlic supplement tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai aka aki. Terima kasih sudi bertanya. Untuk pengetahuan semua dalam Hai-O, Top Management adalah orang Islam. So kami memang sangat concern pasal HALAL ni. Selain kami menjual kami juga adalah pengguna produk2 Hai-O. Produk yang terdapat di dalam Hai-O ni sememangnya berkualiti dan sentiasa High Demand. Untuk lebih lanjut aka aki boleh baca dekat link yang dida bagi ni ye http://edaariff.blogspot.my/2014/10/sijil-halal-produk-hai-o.html (tentang Sijil Halal).

      Delete
  3. hai aka aki. Terima kasih sudi bertanya. Untuk pengetahuan semua dalam Hai-O, Top Management adalah orang Islam. So kami memang sangat concern pasal HALAL ni. Selain kami menjual kami juga adalah pengguna produk2 Hai-O. Produk yang terdapat di dalam Hai-O ni sememangnya berkualiti dan sentiasa High Demand. Untuk lebih lanjut aka aki boleh baca dekat link yang dida bagi ni ye http://edaariff.blogspot.my/2014/10/sijil-halal-produk-hai-o.html (tentang Sijil Halal).

    ReplyDelete
  4. maaf bertanya garlic hai-o ada yg tiruankah . sekiranya ada bagaimanakah untuk mengenalinya yg original Dan tiruan

    ReplyDelete
  5. maaf bertanya garlic hai-o ada yg tiruankah . sekiranya ada bagaimanakah untuk mengenalinya yg original Dan tiruan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time kasih Anni kerana sudi bertanyaan. Sekiranya anni berurusniaga dengan penjual/pengedar yang menjual dengan harga yang lebih rendah, maka kemungkinan besar Anni membeli produk Tiruan. Jadi pastikan Anni membeli dari penjual/pengedar yang sah. ^_^

      Delete
  6. Salam.. Nak tanya, garlic ni kena sekali dgn mineral coffe ka baru berkesan? Sy tak tahan la minum kopi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam toritonz82, jika untuk kurus mmg kene minum mineral coffee dan garlic tablets. Tapi biasanya untuk kurus better Set Kurus Bajet. Set kurus bajet ni ada 3 item (Mineral Coffee + Garlic Tablets & BVAlfalfa). For more detail boleh contact Dida terus +60192049504

      Delete
  7. Assalam sis..klu bli set mineral coffee and garlic pil ni berapa ye include postage..ingt sy nk tryla..badan penuh angin sll gastrik n migrain...ad prob tidur jgk (insomnia)....saya pn xminum kopi actually...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam, untuk pengetahuan Syakratun Naemah dida juga x minum kopi. Jika minum kopi 3 in 1 yg terdapat dipasaran mmg kepala terus migrain dan pening teramat sangat. InshaAllah bagi yang x minum kopi bila try Mineral Coffee pasti suka. Mineral Coffee ni ada garam buluh. Ibu mengandung dan menyusu pun bole minum. For more detail boleh contact Dida terus +60192049504

      Delete
  8. Salam, nak tanya maksud sehari dua kali makan dua bji....kiranya sehari 4 biji...masa bila yang sesuai makan ?saya ambek mineral coffee skali

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum...nak tanya untuk yang ada gastrik iaitu angin dalam badan..macam mana penggunaan produk garlic tablet utk buang angin...

    ReplyDelete
  10. Salam nk tanya blh ke amal garlic tablet ketika haid

    ReplyDelete
  11. Assalam.. Nk tanye kalu dlm pantang atau full bf sesuai x mkn garlic tablet + mineral coffee nie.. ? Tq

    ReplyDelete
  12. Ibu dlm pntang boleh jek minum min kaffe coz ia bnyakkan susu badan...

    ReplyDelete
  13. Selina Memey, dlm period boleh jek amalkan garlic n min kaffe..

    ReplyDelete
  14. Ibu dlm pntang boleh jek minum min kaffe coz ia bnyakkan susu badan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks @nooryusmiza003 Baharin tolong jawabkan... hehehe

      Delete
  15. Replies
    1. Harga set bajet skrg rm160 dear. Untuk order bole WA Dida terus 019-2049504

      Delete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Sy br try set mun kaffe dan garlic..yg sy nk tyk blh ke set ni mengecilkan paha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai fajar chai. nk kecikkn peha bole amalkan pemakaian PBCorset dan Bio Ever Plus syg.

      Delete
  18. Ambil pill ni selps mkn atau seblm mkn...

    ReplyDelete
  19. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  20. Bolehkah menderma darah jika makan garlic hai o ni?

    ReplyDelete
  21. Bismillah..Assalamualaikum...
    Garlic ni boleh rawat asma x?
    Dan kencing xlawas?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam kak, produk yang sesuai untuk rawatan asma dan kencing tak lawas adalah Bio Ever Plus. Mmg the best produk. Untuk mengatasi masalah kencing tak lawas minum air yang banyak dan lakukan sapuan krim Bio Ever Plus di sekitar pancreas dan spot2 yang di sarankan. Detail akk bole baca dekat link yang saya berikan ni ye http://edaariff.blogspot.my/2016/03/bio-ever-plus-hai-o.html. Harap jawapan saya membantu akk.TQ

      Delete
  22. Saya kerap kencing, terutama waktu malam. Adakah saya perlu berhenti untuk mengambil pil ini?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kencing malam xada kene mengene dengan garlic tablets sayang...

      Delete
  23. Saya kerap kencing, terutama waktu malam. Adakah saya perlu berhenti untuk mengambil pil ini?

    ReplyDelete
  24. Boleh tk ambek masa puasa dan bleh cmpur dgn supplement ptihkan kulit??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Time pose bole aje makan garlic tablets xada sebarang masalah. Cume sy xgalakkan makan bersama supplement lain. Kalau boleh jarakkan. Lagi pun supplement lain tu sy xtau ingredient ape dan ada kelulusan KKM atau tidak.

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...